Berlin vill att vi stannar och Kracow vill inte att vi kommer!

Idag var dagen då vi skulle åkt till Kracow. Dagen började med att vi vaknade, åt mysig frukost och tog oss ner mot city. Vi har varit lite busiga i Berlin och åkt spårvagn på våra inerrail pass. Det står i passet att man kan åka S-Bahn men inte U-Bahn. Från tjejen vi bodde hos var vi ändå tvungna att åka några stationer med U-Bahn. Vi har klarat detta tidigare men detta var dagen med stort krångel. Kontrollanterna klev på, vi bestämde oss för att spela dumma. De sa till oss att biljetterna inte gällde på denna spårvagnen, vilket vi visste. De ville att vi skulle betala 40 euro. Men efter några minuters dum-spelande så slapp vi.
Vår nästa plan var att hitta en konstutställning där det skulle vara modern konst. Vi hade letat efter denna gatan under hela vår Berlin vistelse men aldrig kommit dit. Idag hittade vi entligen gatan och frågade efter utställningen som vi alla hade längtat efter. En kvinna förklarade att vi stod precis utanför utställnigen. Vi gick in, betalade, men det visade sig vara fel utställning. Det var ändå rätt spännande.
Efter detta skulle vi handla matsäck som vi skulle ha med oss på tåget till Kracow, dit vi skulle åka ikväll. När vi kommit till kassan och började bli lite stressade så visade det sig att de inre tog kort. Vilket de nästan inte gör någonstans i Berlin. Jag och Lizette fick springa till en automat. Vi hittade en där de va as lång kö, vi väntade tålmodig. När vi hade kommit halvvägs i kön så kraschar automaten. Vi fick snabbt hitta en annan. Väl framme så kunde vi ta ut pengar, men Lizettes peng fastnade i automaten, efter lite lirkande efter sedeln så kutade vi tillbaka till affären. Vi kutade sedan hem, kastade ihop lite matsäck, på med de tunga väskorna och iväg till stationen.
Vi hade tjugo min på oss att hitta tåget på stationen då vi får reda på att vi står på fel station. Kutande ner för de långa trapporna i jakt efter en taxi så sprack Lizettes påse och vi såg vårat kvälls vin i spillror över hela trappnergången.
De va kört! Nästa tåg till Kracow går kl 06.00 i morgon bitti. Nu sitter vi på ett hostel och väntar på att bli incheckade:). God natt snart!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s